top of page
IMG_0815-1536x1024.jpg
Брауновић говорио на скупу листе Ивица Дачић – премијер Србије у Бајиној Башти

Повратак на Активности

Игор Брауновић, предесник Удружења „Наша Дрина“ и кандидат за народног посланика, говорио је данас у Бајиној Башти.

Присутнима је најпре пожелео добродошлицу на њихову Дрину и рекао да кад год се приближе и стигну до ове њихове предивне реке увек се посебно осећају и то у њима буди посебне емоције.

Захвалио се затим господину Дачићу и господину Марковићу, који ће читав дан уз њихову Дрину пратити једину идеју, који они из из „Наше Дрине“ имају, а то је њихова Дрина. Подсетио је да је више пута говорио о томе шта за њих и за читав српски народ значи Дрина. Она је кичма српског народа. Она није само река која спаја један исти народ. Она је кичма и стуб српскога народа и српске нације.

Председник Удружења „Наша Дрина“ навео је да је разлог због којег они свесрдно подржавају ову коалицију, због чега се налазе на њиховој листи и због чега ће сви њихови чланови и симпатизери 3. априла гласати и заокружити број 2, велика захвалнист за оно сто су Социјалистичка партија Србије и њен тадашњи председник Слободан Милошевић учинили за овај народ и за ову земљу. Он је створио српску државу с оне стране Дрине и то му никада неће заборавити и вечно ће носити спомен на њега.

Коалиција окупљена око СПС-а, којој на неки начин и они припадају, учиниће све да то тако и остане. Никада неће дозволити да се отцепи Косово и Метохија и никада неће дозволити да се отцепи Република Српска од матице Србије.

Истакао је да се недалеко одатле, на другој обали Дрине, налази једна варош која је нанела велику љагу српском образу. Она се зове Сребреница. У томе су учествовали они које су они сматрали својим пријатељима, они исти који их и данас наговарају да својој браћи и пријатељима у Русији окрену леђа. Нажалост, они исти са којима су у великим ративима током историје губили по половину мушке популације и тако су им се лепо захвалили. Тако што су једног великог човека, једног великог војсковођу, једног великог команданта савршене војне каријере који је службовао од Скопља, преко Хрватске до Босне и Херцеговине, последње године тога рата начиниле ратног злочинца. У томе су учествовали ти њихови велики пријатељи који им се и данас тако представљају и који хоће да их окрену против њихове браће која чувају суверенитет њихове државе.

Истакао је да је сигуран да су толико, што би рекао Ивица Дачић, мали, али не и глупи и да неће више насести на њихове наговоре да ће било шта учинити за Србију добро.

Игор Брауновић је на крају обраћања истакао да је Сребреница најбољи показатељ како су им стране службе приредиле да читавог живота њихове генерације и њихова деца неће моћи да се оперу од срамоте за коју ниса криви.

bottom of page