top of page
IMG_9010.jpg
Председник Удружења „Наша Дрина“ Игор Брауновић организовао програм посвећен шумару хероју Милошу Ћирковићу

Повратак на Активности

Председник Удружења „Наша Дрина“ Игор Брауновић организовао је културно – уметнички програм у Краљеву посвећен шумару хероју Милошу Ћирковићу у част његове херојске погибије на Косову и Метохији 1999. године.

Овом приликом емитован је документарни филм о Милошу Ћирковићу „Ви идите, ја нећу!“ Хаџи – Александра Ђуровића. Програм су уприличили народни гуслар Веселин Дачић песмом о Милошу Ћирковићу, историчар Александар Растовић, вокална радионица „Бистрик“ песмама „Шетала се кузум Стана“ и „Сву ноћ ми билбил препева“, Илија Ћирковић, брат покојног јунака и Милош Стојковић, теолог и повереник манастира Хиландар.

Овом приликом је Саша Пешић, председник коалиције „Расељени са Косова“ рекао да ће ова коалиција подржати „Нашу Дрину“ на предстојећим парламентарним изборима.

Председник Удружења „Наша Дрина“ Игор Брауновић је у мају прошле године подигао споменик шумару хероју Милошу Ћирковићу на обали Дрине у месту Читлук, а овом приликом је истакао да мало ко зна да је и вођа И српског устанка велики Карађорђе такође био шумар и да је у изгнанству чувао шуму манастира Крушедол.

Обраћајући се присутнима Брауновић је обећао да ће се залагати у име Удружења „Наша Дрина“ да сваки велики српски град има бар једну улицу која носи име по Милошу Ћирковићу и да му у сваком већем српском граду буде подигнут споменик. Када каже „српски градови“ председник Удружења мисли и на Призрен и на Пећ и на Приштину и овом приликом дао је реч присутнима да ћемо се једног дана вратити на нашу свету земљу или оставити деци у аманет да то учине, јер земљу коју смо од Бога наследили не смемо поклонити нити продати.

Програм је завршен песмом о Игору Брауновићу, председнику Удружења „Наша Дрина“ и кандидату за народног посланика, коју је извео народни гуслар Марко Шћепановић.

bottom of page