top of page
IMG_1638.jpg
Одржан скуп у знак подршке Руској Федерацији у Руском дому

Повратак на Активности

Игор Брауновић, председник Удружења „Наша Дрина“ и кандидат за народног посланика говорио је у Руском центру за науку и културу на скупу Удружења „Наша Дрина“ и Источне алтернативе у знак подршке Руској Федерацији.

На почетку обраћања председник „Наше Дрине“ је рекао да се нису окупили политички, јер се они, прави Срби, познају и добро разумеју. Да не гледају ко је на којој листи и ко коме припада, а доказ за то је његов командант Божидар Делић који је присуствовао догађају.

Рекао је да је једно од највећих признања које је добио у животу управо признање Споменица 549. моторизована бригада „Цар Душан Силни“, херојске моторизоване бригаде из Призрена, чији је припадник био.

Кандидат за народног посланика се посебно захвалио и Драгану Тодоровићу, великом Србину и великом патриоти који је организовао овај скуп. Подвукао је да је данас теже бити Србин у Београду него у Сребреници.

– Да имамо српски дом можда не би смо овде ни били. Ми у Београду немамо српски дом. Данас су у Београду испрљане фасаде туђим јајима. Ми у Београду не смемо да кажемо ко смо и шта смо. – рекао је Брауновић.

 Обраћајући се браћи Русима, председник „Наше Дрине“ је рекао да они други дом данас у Београду немају.

– Дошли смо овде да јасно кажемо шта мислимо и који су нам ставови. Ја сам војник и знам да кад неко гађа војни циљ, а ви му гранату оборите изнад цивилног циља, да не може он бити ратни злоцинац. Желе да нас убеде да се окренемо против оних у које једино можемо да се уздамо и који су гарант очувања српских националних интереса. Не смеју, такође, јавно да кажу да Република Српска треба да буде Србија. Срби су, нажалост, данас у Србији мањина. – истакао је Брауновић.

У свом говору је истакао да је посебно поносан што је по списку који је изашао пре месец дана једини Србин из централне Србије који се налази на потерници такозване косовске државе, због тога што је учествовао и организовао барикаде у септембру месецу. Признао је да му је то велика част и да је то ништа наспрам оног што ће радити у будућности.

Обећао је да ће када уђе у српску скупштину бити представник свих Срба и Руса и свих оних који воле Србију.

Морамо очувати оно чисто и искрено од чега смо кренули. Морамо сачувати „Нашу Дрину“, еколошко – патриотски покрет и трудити се да имамо чисту веру, чист образ, да зрачимо чисто из себе да би имали чисту околину – рекао је Брауновић.

Истакао је да се не може дозволити лажним еколозима и лажним патриотама да вире у наше ауспухе, а да не вире у наше здравствене картоне и у умрлице оних који су били изложени осиромашеном уранијуму.  Обећао је да  ће то  „Наша Дрина“ урадити и спровести и да ће се врло брзо знати резултати. Истакао је да су они “еколози над еколозима” који блокирају улице главног града Београда док им ауспуси из колона трују децу по 2 часа а себе називају еколозима.

Наша Дрина је кичма српског народа и вазда ће тако бити, а кичма је управо захваљујући Слободану Милошевићу, једином човеку који је створио српску државу с оне стране Дрине – рекао је Брауновић.

Завршио је тиме да се никад не сме од тога одустати, ни по коју цену, нити веровати онима који су нас убијали и који нам одавно нису пријатељи.

bottom of page